Lees het verhaal van Niels

Na zijn diploma SPH behaald te hebben, ging Niels (26 jaar) bij Omega Groep aan de slag. Hij werkte al 3 jaar met plezier in dit bedrijf, maar had toch de laatste tijd het gevoel dat hij uitdaging mist in zijn werk. De sleur was erin geslopen en hij was op zoek naar iets dat meer energie geeft. Maar in welke vorm en hoe precies, dat wist hij niet. Na dit aangekaart te hebben bij collega’s, hoorde hij van het gratis ontwikkeltraject van Zorg voor Ontwikkeling. Na aanmelding werd hij gekoppeld aan een persoonlijke loopbaancoach. Niels vertelt meer over zijn traject.

“Het grappige is dat ik aan het begin nog sceptisch was of het mij echt zou helpen. Tijdens het eerste gesprek maakten we kennis en kreeg ik een aantal vragenlijsten mee, over competenties en wat ik leuk vind. Het voelde wel direct goed om het hier eens met een objectief persoon over te hebben, maar of het nu echt tot nieuwe inzichten zou leiden betwijfelde ik nog een beetje. Tot het tweede gesprek, daar begon het balletje echt te rollen!

Tijdens het tweede gesprek gingen we de uitslagen van de testen bespreken, waaruit bleek dat ik op ‘sociaal’ en ‘praktisch’ heel hoog scoorde. Eigenlijk kende ik deze twee vaardigheden al wel van mezelf. Maar vervolgens ga je hierover de diepte in met je coach. Je legt verbindingen tussen je kwaliteiten, je ambities en het werkveld, en zoekt uit hoe je deze het beste tot uiting kan brengen. Toen kwamen we ineens tot het mooie inzicht dat het organiseren van outdoor-events voor kwetsbare jongeren die beide aspecten (sociaal & praktisch) wel heel mooi samenbracht. En terwijl we het erover hadden merkte ik ook aan mezelf: dit is het, hier word ik heel enthousiast van!

In het laatste gesprek hebben we plannen gemaakt over hoe ik dit het beste kon aanpakken. Wat enorm toevallig was, was dat mijn coach ook met een andere collega van Omega groep in gesprek was en dat zij eigenlijk dezelfde ambitie had. Mijn coach mocht zelf niet de naam noemen van deze persoon natuurlijk, maar ik kende haar al, dus was er zelf achter gekomen dat zij het was. Dit gaf een enorm mooi startpunt! Mijn volgende stappen zijn samen met mijn collega en Omega groep zitten om te kijken of dit binnen het bedrijf gerealiseerd kan worden.

Het ontwikkeladvies heeft bij mij echt tot nieuwe inzichten geleid en ik zou het iedereen aanraden! Het geeft richting en het is heel fijn om met een onafhankelijke coach alles te kunnen bespreken. De loopbaancoach is heel professioneel, ze stond open voor alles wat ik te zeggen had en ging elke afspraak met heel veel energie en passie het gesprek aan. Het ontwikkeladvies bestond uit slechts 3 gesprekken, maar hebben me echt enorm veel energie en sturing gegeven! Nu weet ik waar ik naar toe wil werken, en ga ik weer met plezier naar mijn werk!”

Meld je nu aan voor jouw gratis traject