Lees het verhaal van Monique

Na 20 jaar als HR Adviseur gewerkt te hebben werd Monique (53 jaar) in 2015 langdurig ziek. Na enkele jaren thuis is ze gelukkig weer hersteld en klaar voor een nieuwe start. Maar hoe ze dit precies moest aanpakken en wat ze precies wilde, wist ze nog niet. Daarom meldde ze zich aan voor het ontwikkeladvies bij Zorg voor Ontwikkeling! Monique vertelt meer over haar traject.

Het aanmeldproces
"Toen ik de site zag werd ik direct enthousiast. Het zag er heel professioneel uit en sloot perfect aan bij mijn wensen. Een loopbaancoach was precies wat ik nodig had, iemand die mij kon helpen bij mijn terugkeer de arbeidsmarkt. Ook spraken de kennismakingsscholingen met de zorg mij in eerste instantie aan. Ik wist nog niet zeker of ik terug wilde naar HR en wilde dus ook andere opties verkennen. Ik meldde mij aan en na enkele weken kreeg ik contact met mijn coach. 

Het traject
Het ontwikkeladvies bestaat uit 3 gesprekken, deze werden direct ingepland met enkele weken ertussen. In het eerste gesprek maakten we kennis en kon ik alles op tafel leggen. Ik had heel veel gedachtes in mijn hoofd, over wat ik wel wil, niet wil, mijn twijfels. En bij mijn loopbaancoach kon ik dat echt kwijt. Ze veroordeelde niet, luisterde echt naar me en stelde de juiste vragen. Hierdoor durfde ik open te zijn en kon ik samen met haar vanaf een afstandje mijn situatie bekijken. Ik had enorm veel gedachten, en mijn coach kon hier heel mooi structuur in aanbrengen.

Na dit gesprek kreeg ik een aantal opdrachten en testen mee om thuis in te vullen. Dit hielp mij enorm! De testen hadden te maken met je talenten, ideale werkomstandigheden, competenties: het draait eigenlijk om uitvinden waar nu écht jouw kracht ligt. Dat is heel fijn wanneer je zo lang uit de roulatie bent geweest; ik was dat namelijk een beetje kwijt en best onzeker. Na alle testen gemaakt te hebben, had ik mijn eigen krachten, talenten en wensen op werkgebied heel duidelijk in beeld. Dit was een hele fijne bevestiging en gaf me weer zelfvertrouwen voor de toekomst!

Ook kon ik na uitkomst van de test doorklikken op mogelijke banen die goed bij mij zouden aansluiten! Je zag ook bij elke baan wat voor opleiding je er voor nodig zou hebben en hoe de baankansen in die sector zijn. Dit was zo’n duidelijk en handig overzicht! Super om via dit traject toegang te krijgen tot deze overzichten en systemen.

De uitkomst
Na alle gesprekken en inzichten uit de test kwam ik eigenlijk weer heel dicht bij huis uit. HR is nog steeds iets wat goed bij mij past. Wel wil ik verder met een iets andere functie daarin als voorheen. Ik ben nu aan het kijken naar loopbaanadviseur of re-integratiecoach. In het laatste gesprekken heb ik van mijn coach een aantal concrete tips en connecties gekregen waar ik de volgende stappen mee kan zetten. Daar ben ik nu mee bezig. Ik ging weg met een stuk meer zelfvertrouwen en een plan!

Ik zou het gratis ontwikkeltraject van Zorg voor Ontwikkeling aan iedereen aanraden, het is heel waardevol! Je kan niet altijd alles zelf bedenken en het helpt enorm om met iemand te kunnen sparren. De loopbaancoaches zijn professioneel, luisteren echt naar je, weten de juiste vragen te stellen en hebben de nodige expertise in huis. Ik was verbaasd dat 3 gesprekken mij zoveel konden opleveren. Dit was echt de start die ik nodig had!"

Meld je nu aan voor jouw gratis traject