Wat is NL Leert Door?

Het is tijd voor jouw ontwikkeling

De coronacrisis maakt leren en ontwikkelen nóg belangrijker. Het heeft de Nederlandse economie hard geraakt; bedrijven hebben het zwaar, sectoren staan op springen en talloze werkenden maken zich zorgen over hun baan en inkomenszekerheid. Niet alleen voor de korte termijn, maar ook de lange termijn. Daarom is het juist nu tijd om te werken aan je eigen ontwikkeling. Op die manier maak je jezelf minder kwetsbaar op de arbeidsmarkt, krijg je meer inzicht in jouw kwaliteiten en wensen voor jouw loopbaan en ben je aantrekkelijker bij je huidige of toekomstige werkgever.

Om werkenden en werkzoekenden zich op de veranderende arbeidsmarkt voor te bereiden biedt de regeling ‘NL leert door’ gratis ontwikkeladviezen, loopbaanbegeleiding en scholingen. Zo krijg je meer inzicht in jouw mogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. 


Wat wil ik? Wat kan ik? Waar liggen mijn kansen? Heb ik om- of bijscholing nodig? Zit ik op de juiste plek? Door na te denken over deze vragen versterk jij jouw positie op de arbeidsmarkt en ga jij met meer energie aan het werk!

 

Focus op de zorg

Nu wij al langere tijd met corona te maken hebben, kampt een meerderheid van verpleegkundigen, verzorgenden en artsen met een opeenstapeling van fysieke en mentale klachten blijkt uit het onderzoek van de V&VN. Waar zij behoefte aan hebben? Waardering, erkenning en hulp bij het terugkrijgen van energie en passie voor het vak. 

Om de veerkracht en wendbaarheid van zorgmedewerkers te herstellen is de NL Leert Door subsidie onder andere verstrekt. Blijven leren en ontwikkelen heeft een positieve invloed op de betrokkenheid en inzetbaarheid van personeel. Dit bevordert een goed resultaat en voorkomt ziekteverzuim. En dit is juist nu zo belangrijk in de zorgsector, waar alle handen hard nodig zijn! 

Daarom zijn de scholingen van deze regelingen vooral gericht op de zorgsector. Maar ook voor mensen die nog geen werkervaring hebben in de zorg zijn er workshops en opleidingen beschikbaar. Daarnaast is het ontwikkeladvies voor iedereen toegankelijk vanuit alle sectoren!

Lees het verhaal van Niels

 

Meld je direct aan