Contact

Zorg voor Ontwikkeling
Australiëlaan 14 - 16
3526 AB Utrecht

Neem contact met ons op

We zijn op werkdagen bereikbaar van 09.00 tot 17.00. 


Voor vragen over onze scholingen en cursussen zijn wij bereikbaar via 088 - 270 12 70 of per e-mail op zorgvoorontwikkeling@capabel.nl


Voor vragen over het ontwikkeladvies of loopbaanbegeleiding zijn wij telefonisch bereikbaar op 088 - 270 12 40 of per e-mail op zorgvoorontwikkeling@capabel.nl

Een overzicht van alle scholingen, download je hier

Veelgestelde vragen

Wat is NL leert door?
NL leert door biedt gratis ontwikkeladvies en scholingsaanbod, zodat iedereen kan inspelen op kansen in de markt. Zeker in tijden van corona, waarin bij- of omscholing een grote rol spelen.

Voor wie is NL leert door?
NL leert door is voor iedereen vanaf 18 jaar tot de pensioengerechtigde leeftijd met een band met de Nederlandse arbeidsmarkt. Van werknemers tot zzp’ers, zelfstandig ondernemers, flexwerkers en niet-werkenden.

Ik wil mezelf bij- of omscholen, maar ik weet niet welk scholingstraject ik moet kiezen. Wat moet ik doen?
Als je jezelf wilt bij- of omscholen, maar je weet niet goed waar je moet beginnen, is het handig om gebruik te maken van het ontwikkeladvies. De loopbaancoach helpt jou de goede richting op en begeleid je in je keuze voor het scholingstraject. Bekijk ook hier de brochure met meer informatie over alle scholingen.

Wat kost het ontwikkeltraject?
Het ontwikkeltraject is gratis voor deelnemers. Via de loopbaanadviseur wordt jouw ontwikkeladvies, scholing en/of loopbaanbegeleiding geregistreerd. De loopbaanadviseur vraagt vervolgens subsidie aan en handelt de administratie verder af. Deelnemers hoeven niets te betalen of voor te schieten.

Hoelang duurt het voordat ik terecht kan voor een ontwikkeltraject?
Na aanmelding neemt jouw loopbaanadviseur binnen enkele weken contact met je op om een eerste afspraak te plannen.

Wanneer je je alleen opgeeft voor een losse scholing kom je niet in contact met een loopbaancoach, maar ontvang je enkele weken na aanmelding een mail van Capabel Onderwijs wanneer je klas van start zal gaan. 

Is de scholing online of ook live te volgen?
De meeste scholing is online te volgen, maar er zijn ook trajecten waar gebruik wordt gemaakt van fysieke bijeenkomsten. Hierbij gelden de regels van het RIVM.

Mag ik meerdere scholingstrajecten tegelijkertijd doen?
Je kunt je inschrijven voor meerdere scholingstrajecten. Daarbij is het verstandig om rekening te houden met de studiebelasting en de periode waarbinnen het scholingstraject moet worden afgerond.

Van wie is NL leert door?
NL leert door is een tijdelijke subsidieregeling van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Is NL leert door ook voor werkgevers?
Jazeker. Dankzij NL Leert Door kunt u als werkgever op een laagdrempelige manier investeren in de persoonlijke ontwikkeling van uw medewerkers. Een ontwikkeltraject bestaat uit een ontwikkeladvies en een scholing die aansluit bij het werkveld en de kwaliteiten van de medewerker, en is geheel kosteloos! Bijscholing heeft een positief effect op de productiviteit  en motivatie van uw medewerkers. Neem contact op met Amina El Berkaoui voor de mogelijkheden via 06-51232213 of amina.elberkaoui@calder.nl

Ik ben werkloos, kan ik ook gebruik maken van de mogelijkheden voor loopbaanadvies en scholing?
Ja, dat kan. Het staat iemand vrij om naast de dienstverlening die UWV biedt zelf een ontwikkeladviestraject te gaan volgen of gebruik te maken van de scholingsmogelijkheden van NL leert door. Je moet wel altijd aan de verplichtingen voldoen die horen bij de uitkering die je ontvangt, zoals bijvoorbeeld de sollicitatieplicht.

Waarom moet ik een kopie van mijn identiteitsbewijs uploaden in het aanmeldproces?
We hebben jouw BSN-nummer nodig om je te kunnen aanmelden als deelnemer bij de overheid en zo aanspraak te maken op de subsidie. De wettelijke regeling voorziet erin dat het BSN-nummer wordt verwerkt met het oog op het kunnen verstrekken van de subsidie waarmee je jouw activiteit (ontwikkeladvies, begeleiding en/of een scholing) gratis kunt volgen. We gaan zorgvuldig met je gegevens om. 

Tip: Met de KopieID-app van de overheid kunt je een scan van jouw identiteitsbewijs maken en hier bepaalde gegevens van afschermen of een watermerk toevoegen. Zo maak je een veilige kopie van jouw ID.

Meld je aan